Err_Cache_Miss Hatası Kesin Çözüm 2024

Err_cache_miss bilgisayar ve tarayıcı kullanan herkesin karşılaşabileceği bir hata türüdür. Bu hata ile karşılaşmak gibi çözmekte oldukça basittir. Bu yazımızın devamında hataya dair birçok detay vereceğiz ve sizi bu dertten kurtaracağız.

Err_Cache_Miss Ne Demek

Google Chrome, browser piyasasının en çok kullanılan tarayıcısıdır. Gayet stabil çalışan Chrome da zaman zaman farklı hatalarla karşılaşabiliyoruz. Err_Cache_Miss de bu hatalardan bir tanesidir. Bu yazımda sizlere Err_Cache_Miss Hatası nedir ve nasıl düzeltilir bilgisini vereceğim.

Hiç dert etmeyin oldukça kolay bir şekilde çözülebilecek bir hata… Sizler için farklı farklı yöntemler derledim ve bu yöntemlerin biriyle illaki bu hatayı çözeceksiniz. Hemen konulara geçelim.


Err_Cache_Miss Nedir

Cache, önbellek anlamına gelen bir terimdir. Kısacası Err_Cache_Miss, chrome tarayıcısının önbellek hatalarından bir tanesidir. Birçok farklı yöntemle çözülebilen bir hata türüdür. Tarayıcının bu hatayı vermesinin nedeni bir sitenin yada uygulamanın tarayıcı tarafından önbelleğe alamamasıdır. Böyle bir durum olduğu zaman bu hatayı karşımıza çıkarır.

Bu hatayla karşılaşmanızın birçok farklı sebebi olabilir. Herhangi bir kötü kodlama, yanlış uzantı veya bunları etkileyen herhangi bir faktör buna sebep oluyor olabilir. Err_Cache_Miss hatasının çözümü için aşağıda hazırlamış olduğumuz rehberi inceleyebilirsiniz.


Err_Cache_Miss Hatası Çözümü

Öncelikle hatanın neyden kaynaklandığını tespit etmemiz gerekiyor. Tarayıcıdan mı yoksa web sitesinden mi? Nasıl çözeceksiniz?

Şöyle ki;

Öncelikle başka bir tarayıcıya girecek ve tarayıcının çalışıp çalışmadığını kontrol edeceksiniz. Eğer farklı tarayıcı çalışıyor fakat chrome çalışmıyorsa sorun Google Chrome’dadır. Fakat diğer tarayıcı da çalışmıyorsa sorun tarayıcıda değil, web sitesinden veya başka sebeplerden kaynaklanıyordur.

Listeleyeceğimiz çözümlere geçmeden önce çok basit olarak yapabileceğiniz bir işlem var. Tarayıcı sıfırlama, tarayıcı ayarlarını varsayılana geri yükleme… Ayarlar kısmından bu işlemi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Şanslıysanız probleminiz de bu işlemden sonra çözülür. Eğer çözülmezse aşağıyı okumaya başlayabilirsiniz.


Err_Cache_Miss Hatası Dns Yöntemi

Dns yöntemi oldukça basit 2 dakikada halledebileceğiniz bir yöntemdir. CMD (Komut istemi) ile kısaca halledebilirsiniz. Şimdi adım adım anlatalım;

    • Öncelikle cmd’yi açalım

Açılan alana sırasıyla aşağıdaki kodları yazın;

    1. İpconfig /release
    2. İpconfig /all
    3. İpconfig /flushdns
    4. İpconfig /renew
    5. Netsh int ip set dns
    6. Netsh winsock

Bu kodları girdikten sonra cmd’yi kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu işlemlerden sonra hatadan kurtulma şansınız oldukça yüksek fakat çözülmezse bir sonraki yönteme geçebilirsiniz.


Chrome Geçmişini Temizleyerek Err_Cache_Miss Hatası Çözümü

Tarayıcı geçmişini zaman zaman temizlemek kullanmış olduğumuz tarayıcının daha hızlı ve stabil şekilde çalışmasını sağlayabilir. O yüzden bu yöntemi denemekte fayda var. Nasıl yapacağınızı sizlere anlatalım;

    • Öncelikle Google Chrome’u açalım.
    • Chrome açıldıktan sonra klavye CTRL + H tuşlarına basalım.

Açılan ekranın sol tarafında(resimdeki gibi) “Tarama Verilerini Temizle” seçeneğine tıklayın.

    • Açılan ekranda bütün tikleri işaretleyin.
    • Zaman aralığı yazan kısmı “Tüm Zamanlar” olarak değiştirin.
    • Verileri Temizle” butonuna tıklayın.

Bütün bu işlemlerden sonra Chrome’un bütün tarayıcı verileri silinmiş olur. Chrome’u kapatıp açın ve ne yapmak istiyorsanız deneyin. Sorunlarınız çözülmüş olabilir.


Geliştirici Seçenekleri ile Err_Cache_Miss Hatası Çözümü

Google Chrome, bizler için birçok problemi çözebileceğimiz yöntemi fazla kimse bilmese de bizlere sunmuştur. Geliştirici araçları seçeneği bu yöntemlerden sadece bir tanesidir. Genellikle bu konuda donanımlı kimselerin kullanmış olduğu bir yöntemdir Geliştirici seçenekleri… Hemen size bu taktiği de anlatalım;

    • Chrome’u açın
    • Err_Cache_Miss hatası veren siteyi açın.
    • Sayfa hata verdiği sırada “CTRL + Shift + J” tuşlarına basın.
    • Bulunduğunuz ekrandan farklı bir ekran açılacaktır. Açılan bu ekrandayken “F1” tuşuna basın.
    • Network(Ağ) bölümünü bulun.
    • Network bölümünün altında bulunan seçeneklerden “Disable cache(while DevTools is open)” yazan seçeneğin kutusunu işaretleyin.

Bu seçeneği aktif ettiğinizde bu site için cache’yi kapatmış oluyorsunuz. İşlemden sonra sayfayı yenileyin ve problemin düzelip düzelmediğine bakın.

İnternetten bulabildiğim kadarıyla hatanın çözümü için bu yöntemleri kullanabiliyorsunuz. Bu yöntemler bilgisayardan bilgisayara göre farklılık gösterebiliyor. Kısacası tam olarak şu yöntem sizin bilgisayarınızda işe yarar diyemem fakat çözemezseniz ya da farklı bir problem ile karşılaşırsanız bu başlık altından yorum yapabilirsiniz. Umarım yazımız sizler için faydalı olmuştur.

Sonuç:

Bu yazıda sizlere err_cache_miss hatası ne demek, err_cache_miss hatası nasıl çözülür gibi soruların cevabını verdik. Sizlerde yazıdaki çözüm yöntemlerinden herhangi biri ile bu hatayı çözebilirsiniz. Hatanın çözülmemesi halinde yorum kısmından bize problemi ileterek direkt dedstek alabilirsiniz.

“Err_Cache_Miss Hatası Kesin Çözüm 2024” üzerine bir yorum

Yorum yapın