Işık Sızması Testi Nasıl Yapılır? En Basit Yöntem 2024

Işık sızması testi monitörler, televizyonlar, telefonlar veya görüntü paneli kullanan her cihaza uygulanabilir. Işık sızması lcd panellerde en çok karşılaşılan problemlerden biridir. Bu yazımızda sizlere ışık sızması nedir, ışık sızması testi nasıl yapılır gibi soruların cevabını vereceğiz.

Işık Sızması Nedir?

Işık sızması, lcp panellerin içerisinde yer alan arka aydınlatmanın, çerçevenin kenarlarından dışarıya doğru süzülmesine verilen isimdir. LCD Monitörler çalışma prensibi olarak likit kristallerini arkadan aydınlatırlar. Bu özellikleri yüzünden çerçeve kenarlarında oluşan herhangi bir açılma ya da tam kapanmama durumunda ışık sızması problemine sebebiyet verirler. Işık sızması nedir sorusuna kısaca bu cevabı verebiliriz.

Işık Sızması Testi

Işık sızması testi lcd panel kullanan her cihaz için çok basit bir şekilde uygulayabileceğiniz bir testtir. Bu testi mümkün olduğunca karanlık ortamda yapmanız tavsiye edilir. Çünkü Işık sızması karanlık ortamlarda daha kolay bir şekilde tespit edilir. Aynı zamanda bu testi yaparken mümkün olduğunca videolar kullanın. Fotoğraf ile yaptığınız testlerde yanılma payınız videoya göre oldukça yüksek.

Işık Sızması Testi Nasıl Yapılır?

Işık sızması testi üreticiler tarafından profesyonel bir şekilde yapılmaktadır. Bu doğrultuda sizler herhangi bir ışık sızması problemi keşfetseniz bile bu firma tarafından o şekilde yorumlanmayabilir. Çünkü firmalar profesyonel testlerde doğal yoğunluğu göz önünde bulunduruyorlar ve kararlarını buna göre belirliyorlar. Kısacası burada bir oran söz konusu… Eğer bu oran firmanın oranlarıyla uyumluysa sizlere olumsuz dönüş yapabilir firma…

Detaylı bilgi için aşağıdaki ışık sızması testi videosunu izleyebilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Işık sızması testi nasıl yapılır?

Işık sızması testi karanlık ortamda, siyah ekranda panelin kenarlarından süzme olup olmadığına bakılarak yapılır.

Işık sızması nasıl giderilir?

Ekran parlaklığınızı oda ışığından daha düşük seviyeye getirin veya oda ışığını artırın. Aynı zamanda açık renkli arka plan ve uygulama temaları kullanabilirsiniz.

Led tv ışık sızması nasıl anlaşılır?

Işık sızmasını televizyonda karanlık sahnelerde çerçeve kenarlarından anlayabilirsiniz.

Işık sızması nasıl anlaşılır?

Işık sızması problemini anlamak için öncelikle oda ışığını kapatmalı ve siyah görüntü açarak çerçeve kenarlarını incelemelisiniz.

Tv’de ışık sızması nasıl anlaşılır?

Tv de ışık sızması problemini anlamak için karanlıkta siyah sahneleri izlerken çerçeve kenarlarına dikkat edin.

“Işık Sızması Testi Nasıl Yapılır? En Basit Yöntem 2024” üzerine 2 yorum

Yorum yapın